Alexandru Oleinic: discuţiile despre identitate “cine suntem?”, “ce limbă vorbim?”, sînt folosite mai mult pentru a ne dezbina, decît pentru a ne uni

Alexandru Oleinic:   discuţiile despre  identitate  “cine suntem?”,  “ce limbă vorbim?”, sînt folosite  mai mult pentru a ne dezbina, decît pentru a ne uni

În seara datei de 30 octombrie 2014, Alexandru Oleinic a fost invitat la postul de televiziune Realitatea TV, în emisie direct. Președintele formațiunii  a reconfirmat  că PPRM este un partid nou, care a prins contur pe arena politicului de trei ani, format dintr-o echipă de profesioniști ghidaţi de dorință și curajul de a aduce schimbarea.


Alexandru Oleinic a atras atenția asupra faptul că Partidul Popular din Republica Moldova este angajat  într-un dialog  direct permanent  cu cetățeanul, dialog în care este vorba despre durerile, dorințele și spirațiile oamenilor. “Echipa PPRM merge în teren saptămânal, iar acolo se vede bine că cetățeanul dorește o altă clasă politică, oameni noi, pentru că ei nu cred în promisiuni, în vorbe frumoase și nu au încredere în liderii politici actuali. În acest sens,  Ucraina este un exemplu veridic și concret care arată că se poate aduce schimbarea,” a declarat Alexandru Oleinic.


Președintele partidului s-a referit şi la campania inițiată  de Partidul Popular din Republica Moldova  “Tu alegi președintele țării!”, prin care PPRM și-a propus colectarea semnăturilor pentru modificarea Constituției, astfel încît Președintele țării să fie ales direct de către popor.


Alexandru Oleinc a adersat critic la adresa politicienilor care promit înaintea campaniilor electorale, iar apoi, fiind la guvernare, își doar propriile interese „acuma cetățeanul nu crede în promisiuni, frumos vorbesc toți, acuma e timpul politicienilor care trebuie să spună ce au facut deja, iar PPRM este o echipă de acțiune care se va conduce de un Program Electoral  care a fost creat un an, care reflectă atât probleme, cât și soluțiile pentru a rezolva probleme în cauză.”


Președintele formațiunii a scos în evidenţă  ipoteza precum că această căutare infinită a identității, “cine suntem?”, “ce limbă vorbim?” mai mult ne-a divizat, decât ne-a unit. Dumnealui ne-a îndemnat să acționăm, iar răspunsurile vor veni de la sine.  În aceiași  ordine de idei s-a menționat că semnarea Acordului de Asociere,  încă nu înseamnă calea fermă spre Uniunea Europeană, mai întâi ar trebui optăm pentru spublerarea prafului cancerogen din sistemul judiciar, din sectorul bussines-ului, metehnelor din activitatea procuraturii și problema corupției care se pară că capăta teren.


image (2)

Comentarii
 
Nume
 
 
Mesaj
 
 
Introduceți codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

<